Background
6.7.2020kemiallinen kuorinta, propower peel

Ke­mial­li­nen kuorinta

Mitä sinun tulisi tietää ke­mial­li­ses­ta kuo­rin­nas­ta

Pääkohdat:

  • Kemialliset kuorinnat poistavat kuivia, elottomia ihosoluja paljastaen altaan sileämmän ja hehkuvamman ihon.
  • Ammattilaisten käytössä olevat kuorintatuotteet ovat voimakkaampia kuin kotikäyttöön tarkoitetut. Kotikäyttöön on erilaisia kemiallisia kuorivia tuotteita, joita voi käyttää päivittäin tai muutamia kertoja viikossa.
ScreenHunter%2035-me.jpg

Mahdollisuus poistaa vuosien aikana kertyneet ihovauriot yksinkertaisella, käytännössä kivuttomalla tavalla on houkutteleva. Tämän takia kemialliset kuorinnat ovat niin suosittuja ihon ikääntymisen merkkien hoitamisessa.

sanoo kansainvälinen Dermalogican ja The International Dermal Instituten koulutuspäällikkö. “Jopa kolmella hoitokerralla kemiallinen kuorinta voi vähentää ryppyjä ja pieniä juonteita, tasoittaa ihon rakennetta ja jopa vähentää epäpuhtauksien ilmaantumista.

Entä ihon palautumisaika? Nykypäivän innovatiivisen teknologian ansiosta palautumisaika kuorinnan jälkeen on lyhyt tai jopa olematon, ja näet tulokset lähes välittömästi. Kuorinnat ovat myös paljon aikaisempaa tehokkaampia.

Kuorinta poistaa ihon kuivia ja elottomia ihosoluja paljastaen altaan pehmeämmän ja sileämmän ihon

Kotikuorinnat vs. ammattikuorinnat

Sekä kotona tehtävät että ihoterapeuttien käytössä olevat kuorinnat sisältävät kuorinta-aineita, kuten alfahydroksihappoja (kuten salisyylihappo) sekä entsyymejä luonnollisista ainesosista kuten riisi, papaija, ananas ja kurpitsa. Yhdessä ne vähentävät ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä, kuten maksaläiskiä sekä epätasaista ihon rakennetta ja aknea. Hydroksidihapot liuottavat soluja yhdessä pitävää “liimaa” helpottaen solujen irtoamista. Samalla entsyymit erottavat ihosoluja ja sulattavat proteiineja, jotka pitävät niitä yhdessä.

Kotona tehtävät kuorinnat sisältävät samoja kuorivia ainesosia matalammissa pitoisuuksissa. Ne ovat ihanteellisia hoitamaan ihon sameutta sekä pienempiä ikääntymisen merkkejä tai aknea. Kotikuorinnat auttavat myös ylläpitämään kirkkaan, tasaisen ihon ammattilaisen tekemien hoitojen välillä. Kuorinnan jälkeen iho voi joskus hieman punoittaa ja tuntua kihelmöivältä, mutta siinä ei pitäisi esiintyä näkyvää hilseilyä tai kuoriutumista.

Ihoterapeutit ja lääkärit tekevät ammattilaisten käyttöön tarkoitettuja kemiallisia kuorintoja. Lääkärit käyttävät kaikkein vahvimpia kuorinta-aineita. Voimakkaimmat kemialliset kuorinnat voivat aiheuttaa näkyvää hilseilyä ja kuoriutumista ja vaativat pidemmän palautumisajan.

Hoitolassa tehtävät kuorinnat ovat hellempiä. Palautumisajan minimoimiseksi ja parhaiden tulosten saavuttamiseksi on suositeltavaa tehdä kuorinnat sarjahoitoina 6–12 viikon aikana. Tämän jälkeen on hyvä käydä kuorintahoidossa pari kertaa vuodessa tulosten ylläpitämiseksi.

Tarvitsetko kemiallista kuorintaa?

Jos olet huolissasi ihon sameudesta, ikääntymisestä tai aknesta ja haluat kirkkaamman, tasaisemman ihon, juttele ihoterapeuttisi kanssa kemiallisesta kuorinnasta. Hän osaa neuvoa ihollesi ja elämäntyylillesi sopivimman kuorinnan – ja auttaa saavuttamaan haluamasi tulokset.

ScreenHunter%2038-me.jpg

Kuinka hoitaa ihoa kotona ke­mial­li­sen kuorinnan jälkeen

Kemiallisen kuorinnan jälkeen ihosi on herkempi, joten vältä runsasta altistusta auringolle.

  • Ihosi herkkyyden mukaan voit tuntea kihelmöintiä, polttelua, kutinaa, kuivuutta, punoitusta ja kiristelyä kemiallisen kuorinnan jälkeen. Oikeanlainen ihonhoito kuorinnan jälkeen auttaa minimoimaan mahdollisia kuorinnan jälkeisiä tuntemuksia tai näkyviä sivuvaikutuksia.
  • Kemialliset kuorinnat poistavat ihosi uloimman kerroksen auttaen vähentämään näkyviä ihon ikääntymisen merkkejä, aknea ja ihon sävyn epätasaisuutta. Samalla ne paljastavat alla olevan, kirkkaamman ja tasaisemman ihon. Kuorintojen voimakkuus vaihtelee miedoista voimakkaisiin. Joitain lähes ammattitason tuotteita saa kotikäyttöön, mutta voimakkaat kuorintahoidot ovat saatavana vain hoitoloissa ja klinikoilla.

Ihosi herkkyydestä riippuen, on normaalia kokea erilaisia sivuvaikutuksia, kun ihosi läpikäy kuorinnan jälkeistä uusiutumisprosessia.

Kotikuorinnan sivuvaikutukset voivat sisältää lievää kihelmöintiä tai polttelua, mutta niiden pitäisi lieventyä nopeasti. Jos ei, keskustele lääkärin tai ammattimaisen ihoterapeutin kanssa mahdollisista syistä kuorinnan jälkeisiin oireisiin.

Ammattimaisen kuorinnan sivuvaikutukset voivat olla punoitus, kuivuus, kutina tai ärsytys. Lisäksi voi ilmetä myös turvotusta, kiristelyä ja kuoriutumista. 2–3 päivän ajan iho voi hilseillä tai näyttää päivettyneeltä, kun ihon uloimmainen kerros kuoriutuu pois tehden tilaa hehkuvammalle, uudelle iholle. Voit myös huomata väliaikaisesti värivirheiden tai maksaläiskien voimistumista niiden noustessa ihon pintaan ennen häviämistään.

Kemiallisen kuorinnan jälkeen ihosi on herkempi, joten vältä runsasta altistusta auringolle.

Oi­kean­lai­nen ihonhoito kuorinnan jälkeen

Teitpä kuorinnan kotona tai kävit kourintahoidossa, voit vähentää iho palautumisaikaa noudattamalla näitä asiantuntijan vinkkejä:

  • Puhdista kasvosi viileällä vedellä. Lämmin tai kuuma vesi ei välttämättä tunnu yhtä hyvältä kuin kylmä vesi, joka voi lievittää kuorinnan jälkeisiä tuntemuksia.
  • Kosteuta. Koska kemiallinen kuorinta voi väliaikaisesti heikentää ihon suojakerrosta, on tärkeää vahvistaa tätä kerrosta keskitäyteläisellä tai täyteläisellä kosteusvoiteella.  Juo myös paljon vettä välttääksesi nestehukkaa, joka voi aiheuttaa kiristävää tunnetta ihoosi.
  • Käytä aurinkovoidetta, joka sisältää vähintään SPF30-suojakertoimen. Ihosi on herkempi kuorinnan jälkeen, joten vältä suoraa altistumista auringolle. Se voi aiheuttaa entistä näkyvämpiä ikääntymisen merkkejä. Mikäli altistusta ei voi välttää, käytä laajaspektrisen UVA- ja UVB-suojan sisältävää, fysikaalista aurinkovoidetta.
  • Vältä raskasta urheilua, saunaa ja höyryhuoneita. Lisääntynyt verenkierto kasvoilla voi voimistaa lämmön tunnetta, kihelmöintiä, kutinaa, punoitusta ja muita epämukavia sivuvaikutuksia, joita juuri kuorittu iho voi aiheuttaa. Vältä tällaisia aktiviteetteja samana päivänä, kun käytät kemiallista kuorintaa.
  • Älä käytä muita kuorinta-aineita. Kemialliset kuorinnat ovat maksimitehon kuorinta-aineita, joten sinun ei tarvitse käyttää muita kuorivia tuotteita (kuten mekaanista kuorintaa, harjaa tai kuorivaa puhdistusainetta) 3–4 päivän sisällä kemiallisesta kuorinnasta. Liika kuorinta voi lisätä punoitusta tai herkkyyttä, joten odota kunnes ihosi tuntuu valmiilta.

Kun ihosi on palautunut kuorinnasta ja tuntuu ”normaalilta”, on yleensä ok palata normaaleihin ihon­hoi­to­ru­tii­nei­hin. Saadaksesi henkilökohtaisempia ohjeita, keskustele ihoterapeuttisi kanssa.

Iho­te­ra­pia­kes­kus KAUNIS IHO

Härkitie 8, Nokia

03 2110881

henna@kaunisiho.fi

Avoinna ajan­va­rauk­ses­ta

Tiistaista - Lauantaihin


© Ihoterapiakeskus Kaunis Iho. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietosuojaseloste.